מקורות הכח
של המדריך
עם כוחות גדולים מגיעה אחריות גדולה.
כמדריכים יהיו לכם כוחות חדשים שתוכלו דרכם להוביל, לחנך ולהדריך את החניכים. אך כוחות צריך לדעת להפעיל ברגעים הנכונים, ולהימנע מהם ברגעים אחרים.
בדיוק בשביל זה מדריכי סמינר מד"צים כבר עומלים על ההכשרה הטובה ביותר להדרכה בארץ – אז בנתיים קבלו את ה"כוחות" של המדריך – ונתראה בסמינר – שם תרכשו את הכלים וההבחנה מתי להשתמש בכל כוח – ובעיקר – איזה מתודות ודרכים יעזרו לכם לנצל כל כוח כזה באופן החינוכי והמקדם ביותר לכל חניך ולקבוצה כולה.

כוח עונש- המדריך משתמש בכך שהוא סמכות ומראה לחניכיו שהם מפסידים משהו שחשוב להם כשהם מתנהגים לא יפה או לא משתפים פעולה. עדיף למעט בשימוש בכוח זה ולהשתמש בו במקרים חמורים, אנחנו מעדיפים שהחניכים יבחרו מרצונם החופשי לעשות משהו ולא מפחד.
לדוגמא: "דני אם תמשיך להתנהג לא יפה, אני אתקשר להורים שלך"
כוח השכר- המדריך משתמש בכך שהוא סמכות ומבטיח לחניכיו צ'ופר כלשהו במידה ויתנהגו בהתאם לציפיותיו. כשמשתמשים בכוח זה ומבטיחים לחניכים דברים חשוב גם לקיים.. לדוגמא: " קבוצת שרגא, אם תנקו את הקן בסוף הפעולה אני מבטיח לעשות לכם ערב שוקולד מטורף"
כוח החברתיות- המדריך משתמש ברגש החברי שיש בינו לבין חניכיו, החניך בוחר לעשות דבר מה מתוך המחויבות אליך המדריך, החניך רוצה לשתף עם המדריך פעולה כי בדרך זו הוא מתקרב אל המדריך יותר.
לדוגמא: "קבוצת מיקס, ממש השקעתי בפעולה הזאת, אני מבקש שתעזבו את הכדור רגל ותכנסו לפעולה"
כוח המומחיות- המדריך מסביר לחניכיו מתוך הידע הקודם שיש לו גם כאדם הבוגר מהם בכמה שנים וגם כמדריך עם ניסיון בתנועה, מדוע עליהם לפעול בדרך כזו או אחרת. לדוגמא:
"קבוצת פרה משוגעת, תסמכו עלי הטיול יהיה מעולה. עברתי הכנה ואני הולך להעביר לכם פעילות חבל על הזמן"
כוח הערכיות- המדריך מסביר לחניכיו כי הסיבה להתנהג בדרך מסוימת קשורה בערכי התנועה ובערכיהם של החניכים. לדוגמא: "חברה אנחנו לא קונים בטיול, כי לא לכולם יש כסף לקנות, ובתנועה אנחנו מאמינים בשוויון. זה לא הוגן שלחצי קבוצה יהיו ארטיקים ולחצי לא.."